Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
προάγοντας τις ίσες ευκαιρίες

προάγοντας τις ίσες ευκαιρίες

5/6/2010 - Κοινά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για γυναίκες και άνδρες: μεταρρυθμιστικός μοχλός ή χαμένη ευκαιρία;

Η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο Δημόσιο, όπως επιτάσσει σχετική απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιλαμβάνεται μεταξύ των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα εγείρει σε αρκετούς ένα κεντρικό ερώτημα: σε ποιο βαθμό επιβαρύνονται οι εργαζόμενες γυναίκες στην εκπλήρωση των οικογενειακών τους υποχρεώσεων δίχως παράλληλα να υποβαθμίζεται η θέση τους στην αγορά εργασίας και να ακυρώνεται η δυνατότητα επαγγελματικής τους ανέλιξης;

 
περισσότερα  
19/5/2010 - Προτεραιότητα οι πολιτικές για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας και την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη στήριξη των εργαζόμενων γυναικών και τη συμφιλίωση οικογένειας και εργασίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΟΔΕ Γυναικών Β. Αττικής την Τετάρτη 19 Μαΐου στο Καπανδρίτι.

 
περισσότερα  
22/4/2010 - Καταπολέμηση στερεοτύπων λόγω φύλου μέσω της εκπαίδευσης

Τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν προκύψει νέα δεδομένα στον τομέα της εκπαίδευσης, κυρίως σχετικά με την ισόρροπη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, τις καλύτερες επιδόσεις των κοριτσιών και τη μεγαλύτερη επιτυχία τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο, οι διακρίσεις λόγω φύλου, κυρίως εις βάρος των γυναικών, εξακολουθούν να αντανακλώνται και στο χώρο της εκπαίδευσης.


 
περισσότερα  
30/3/2010 - Πολιτικές Ισότητας των Φύλων ως ζητήματα πολιτικής προτεραιότητας
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συμπυκνώνει μνήμες κατακτήσεων αλλά και συνεχιζόμενες προσδοκίες για την ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών, για την αξιοπρέπεια, την ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο.
 
περισσότερα  
8/3/2010 - Πολιτικές Ισότητας των Φύλων ως ζητήματα πολιτικής προτεραιότητας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δίνει την ευκαιρία να τονισθεί για μία ακόμη φορά ότι η ισότητα πρέπει να αποτελέσει υψηλή πολιτική προτεραιότητα δεδομένου ότι ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών εξακολουθούν να υφίστανται στην πράξη σε κρίσιμα πεδία της κοινωνικής ζωής.

 
περισσότερα  
3/12/2009 - Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για μεταφορά ΓΓΙ σε ΥΠΔΙΚ

Σύμφωνα με το πρόσφατο Π.Δ. 189/5-11-2009, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μεταφέρεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
3/12/2009 - Ατυχής η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ κ. Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα σχετικά με τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και τη συνέχεια της υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ για την προώθηση της ισότητας.

 
περισσότερα  
3/12/2009 - Πολλαπλές διακρίσεις αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με αναπηρία
Η Βουλευτής Επικρατείας κα Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στη σημερινή εκδήλωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στα Προπύλαια του Παν/μίου Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
 
περισσότερα  
13/11/2009 - Διακυβεύονται έργα ισότητας του ΕΣΠΑ με τη μεταφορά της ΓΓ Ισότητας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και η συνέχεια της υλοποίησης έργων ισότητας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ ήταν το θέμα επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα.

 
περισσότερα  
10/11/2009 - Η απασχόληση των γυναικών παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής

Η κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε ως ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) σήμερα 10-11-2009 με θέμα "Ίση μεταχείριση μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση: Μία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση;" Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η πρώτη Ειδική Έκθεση για την ισότητα των φύλων στην εργασία σύμφωνα με το νόμο 3488/3006 που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future