Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
προάγοντας τις ίσες ευκαιρίες

προάγοντας τις ίσες ευκαιρίες

25/11/2010 - Στον αέρα οι μεταβατικές διατάξεις για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής η κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας στο σχέδιο νόμου για τη «ίση μεταχείριση των φύλων και ίσες ευκαιρίες στην εργασία», χαρακτήρισε τη νομοθεσία για την ισότητα των φύλων σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών και αναφέρθηκε στις καινοτομίες του Ν.3488/2006 που αποτελεί τη βάση του νέου νομοσχεδίου.

 
περισσότερα  
25/11/2010 - Να σξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Όμως, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών απαιτεί και τη στενή συνέργια και το συντονισμό των δράσεων της πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την κοινωνία των πολιτών, με τους κοινωνικούς εταίρους.

 
περισσότερα  
25/11/2010 - Αναγκαία για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών η συνεργασία των ενδιαφερομένων μερών

Η βουλευτής Επικρατείας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα πραγματοποίησε ομιλία ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα «Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών - Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Κινητοποίησης».

 
περισσότερα  
18/11/2010 - Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις

Σύμφωνα με το ν. 3794/2009 (’ρθρο 35) οι πάσχοντες από συγκεκριμένες σοβαρές παθήσεις αποκλείονται από τη δυνατότητα εισαγωγής τους σε Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ «στα οποία λόγω της φύσης της Επιστήμης είναι δυσχερής για αυτούς η παρακολούθηση σύμφωνα με αιτιολογημένη απόφαση του τμήματος, που εγκρίνεται από τη Σύγκλητο και ανακοινώνεται πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο γίνεται η επιλογή».

 
περισσότερα  
5/11/2010 - Ο Καλλικράτης και η... Λυσιστράτη

Η ισόρροπη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στη δημόσια ζωή συνδέεται με την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ανάπτυξη και την ευημερία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι το πλησιέστερο στον πολίτη επίπεδο λήψης αποφάσεων και αποδεικνύεται προνομιακό πεδίο για τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά.  

 
περισσότερα  
26/10/2010 - Ποσόστωση υπέρ των γυναικών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η ισόρροπη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στη δημόσια ζωή συνδέεται με την ουσία της δημοκρατίας, την ανάπτυξη και την ευημερία. Η αναγκαιότητα αυτή τονίζεται και στην «Ευρωπαϊκή Χάρτα για τα δικαιώματα των Γυναικών» (Μάιος 2010) όπου η ΕΕ καθορίζει ως προτεραιότητά της την ισότητα των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 
περισσότερα  
27/9/2010 - Μακρύς ο δρόμος για την ίση εκπροσώπηση ανδρών - γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα συμμετείχε ως ομιλήτρια στην ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχία Αθηνών σε συνεργασία με το Δίκτυο Αιρετών Γυναικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών με θέμα την ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

 
περισσότερα  
15/9/2010 - Ισότητα των φύλων στην εργασία και την απασχόληση

Στον τομέα των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης στην εργασία και την απασχόληση κρίσιμο ρόλο διαδραματίζει η νομοθεσία της ΕΕ και ειδικότερα η πρόσφατη Οδηγία 2006/54/ΕΚ. Η Οδηγία αυτή προάγει την ασφάλεια δικαίου και τη νο΅ική σαφήνεια καθιστώντας τις σχετικές διατάξεις κατανοητές στους εργαζό΅ενους, τους εργοδότες και τις δημόσιες αρχές.

 
περισσότερα  
14/7/2010 - Η εξίσωση των ορίων ηλικίας δεν μπορεί να σταθεί δίχως μέτρα για τη στήριξη των εργαζόμεων μητέρων

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα φέρνει τις μεγαλύτερες και τις πιο βίαιες ανατροπές στη ζωή των Ελλήνων πολιτών σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ωστόσο στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου θέλω να αναφερθώ κυρίως στα θέματα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι το θέμα αφορά χιλιάδες γυναίκες, το 52% της ελληνικής κοινωνίας. Πιστεύω ότι εκφράζω μ' αυτό το μεγαλύτερο μέρος των γυναικείων οργανώσεων, των γυναικείων τμημάτων των κομμάτων και πολλών κοινωνικών φορέων.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
21/6/2010 - Ο ρόλος του πατέρα στη σύγχρονη οικογένεια

Η υπόμνηση ότι κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου εορτάζεται η Ημέρα του Πατέρα δίνει το έρεισμα για ποικίλες σκέψεις. Ανεξαρτήτως των βιωμάτων του καθενός μας, είναι γεγονός ότι ο ρόλος του πατέρα έχει αρχίσει να αναθεωρείται, με τις αλλαγές στις οικογενειακές δομές, την αυξανόμενη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας καθώς και το δημογραφικό πρόβλημα.

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future