Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
προάγοντας τις ίσες ευκαιρίες

προάγοντας τις ίσες ευκαιρίες

2/2/2011 - Συμμετοχή των γυναικών στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

Ως γνωστόν ο Ν 3852/2010 («Καλλικράτης») προβλέπει ότι η ποσόστωση του 1/3 τουλάχιστο των υποψηφίων κατά φύλο υπολογίζεται, όχι πλέον επί του αριθμού των υποψηφίων, όπως ίσχυε, αλλά επί του αριθμού των εκλεγομένων.

 
περισσότερα  
1/2/2011 - Κρίσιμη η νομοθεσία για την ισότητα των φύλων στην απασχόληση

Η εξάλειψη των διακρίσεων στην απασχόληση δεν είναι μόνο ζήτημα δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης.

 
περισσότερα  
17/12/2010 - Ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας στους έξι πολίτες έχει κάποια αναπηρία ενώ για τα άτο΅α ΅ε αναπηρία το ποσοστό φτώχειας είναι 70% υψηλότερο από το ΅έσο όρο, κυρίως λόγω της περιορισ΅ένης πρόσβασης στην απασχόληση.

 
περισσότερα  
17/12/2010 - Βελτίωση των δομών Ειδικής Αγωγής

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου αναφέρεται η μη λειτουργία κατά τη φετινή σχολική χρονιά του τμήματος ένταξης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο ’νω Λιοσίων Αττικής λόγω της μη πρόβλεψης θέσης εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής.

 
περισσότερα  
9/12/2010 - Έντονη ανισότητα στην κατάσταση της υγείας των παιδιών στην Ελλάδα

Δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα έκθεση του Κέντρου Ερευνών Innocenti της UNICEF στην οποία 24 χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ιεραρχούνται με βάση την ανισότητα μεταξύ παιδιών 11 - 15 ετών σε ορισμένους τομείς της καθημερινής ζωής με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης.

 
περισσότερα  
9/12/2010 - Έντονη ανισότητα στις εκπαιδευτικές επιδόσεις μαθητών στην Ελλάδα

Δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα έκθεση του Κέντρου Ερευνών Innocenti της UNICEF στην οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την 18η θέση μεταξύ 24 χωρών-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) βάσει των επιδόσεων των παιδιών 11 - 15 ετών στην εκπαίδευση (ανάγνωση, μαθηματικά, φυσική).

 
περισσότερα  
9/12/2010 - Διορισμός εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες 67% και άνω

Με το Ν.3794/2009-ΦΕΚ 156/Α’/4.9.2009, άρθρο 39, παρ. 4 προβλέπεται ο διορισμός στη δημόσια εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2009-2010 των εκπαιδευτικών με αναπηρία 67% και άνω που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δώδεκα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι.

 
περισσότερα  
7/12/2010 - Δικαίωμα στην αξιοπρέπεια

Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία,υπενθυμίζει τη συνεχή υποχρέωση της Πολιτείας και των πολιτικών δυνάμεων να βελτιώσουν την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των πολιτών με αναπηρία.

 
περισσότερα  
3/12/2010 - Η Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα στον εορτασμό της Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία

Η βουλευτής Επικρατείας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις  εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή φορέων και μελών του αναπηρικού κινήματος από όλη την Ελλάδα. 

 
περισσότερα  
26/11/2010 - Η εξάλειψη των διακρίσεων στην απασχόληση είναι και προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριοι Υπουργοί, η εξάλειψη των διακρίσεων στην απασχόληση δεν είναι μόνο ένα ζήτημα δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά είναι μία προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future