Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
νομοθετικό έργο

νομοθετικό έργο

27/4/2010 - Αυτό που απαιτείται είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, το σχέδιο νόμου που συζητούμε σήμερα αναφέρεται σε ένα κρίσιμο αναπτυξιακό και κοινωνικό ζήτημα, αυτό των σχέσεων εργασίας, που στις παρούσες συνθήκες λαμβάνει έντονη πολιτική διάσταση με δραματικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό απαιτεί και μια ξεκάθαρη και επί της ουσίας συζήτηση.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
14/4/2010 - Το νομοσχέδιο εμφανίζει σοβαρά ελλείμματα κυρίως ως προς την έλλειψη κοινωνικά δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το φορολογικό ζήτημα βρίσκεται στον πυρήνα του δημοσιονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας και εξ αυτού του λόγου απαιτεί μείζονα πολιτική παρέμβαση. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα που έχουμε μπροστά μας, συνοψίζεται κατά τη γνώμη μου σε μια φράση «πολύ αργά, πολύ λίγα».

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
16/3/2010 - Κριτήριο αξιολόγησης του νομοσχεδίου η συμμόρφωση της εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων με τις αρχές της ίσης μεταχείρισης και της αξιοκρατίας

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, προηγήθηκαν σήμερα αρκετές αντεγκλήσεις, πολλοί λαϊκισμοί και απαξίωση του έργου και της πολιτείας της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα σταθούμε σ’ αυτό. Δεν θα ανταποδώσουμε τους λαϊκισμούς. Άλλωστε, όσοι από μας είχαν την τύχη να βιώσουν, από θέσεις πολιτικής ευθύνης, τη Δημόσια Διοίκηση, γνωρίζουν το χρώμα της. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με το χρώμα της Δημόσιας Διοίκησης.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
10/3/2010 - Η Κυβέρνηση ανοίγει τις πύλες σε ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών

Αγαπητοί συνάδελφοι, η σημερινή συζήτηση διεξάγεται σε μία χώρα που σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκε να έχει το υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών στο σύνολο του πληθυσμού, από κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Ποσοστό δε ακόμη μεγαλύτερο σε επίπεδο ενεργού πληθυσμού. Και, ταυτόχρονα, μια χώρα με αυξημένη ευθύνη αφού τα σύνορά της, αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
24/2/2010 - Εργαλείο χάραξης αναπτυξιακών πολιτικών το αξιόπιστο στατιστικό σύστημα

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συζητούμενο σήμερα νομοσχέδιο συνδέεται άμεσα και όχι συγκυριακά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία της προηγουμένης περιόδου, καθώς και με το υψηλό έλλειμμα της χώρας που με ποικίλους χειρισμούς διαμόρφωσε η Κυβέρνηση σε αυτά τα επίπεδα.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
21/12/2009 - Η δημοσιονομική διαχείριση και υπό την οπτική του φύλου αποτελεί βήμα προς την οικονομική ανάπτυξη

Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα γενικό και επί μέρους σχολιασμό του προϋπολογισμού. Άλλωστε έχουν λεχθεί ήδη αρκετά από τον γενικό εισηγητή της παράταξής μας με ένα ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, καθώς και από πολλούς συναδέλφους από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου. Δεν θα αναφερθώ επομένως στην περιορισμένη μείωση των κρατικών δαπανών, ούτε στα αυξημένα έσοδα ούτε, τέλος, στη συνεχή αναβολή λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων για τις οποίες εγκαλείται σε καθημερινή βάση η χώρα μας.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
1/12/2009 - Αποσπασματικό μέτρο για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων οι επιδοματικής φύσεως προβλέψεις

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ξεκινήσω αναφέροντας ότι το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου κινείται κατ’αρχάς προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά στους άξονες που βασίζεται, που είναι η κοινωνική αλληλεγγύη προς οικονομικά ασθενέστερους και η «αναδιανομή» του εισοδήματος. Ακόμη και η ελάχιστηπρόνοια, δεν μπορεί, παρά να έχει τη στήριξή μας. Ωστόσο, κύριοι συνάδελφοι, πολιτική δεν γίνεται χωρίς στρατηγική.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future