Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
νομοθετικό έργο

νομοθετικό έργο

15/6/2011 - Να ξεκινήσουμε από την αξιοποίηση των δυνητικών δοτών μέσα από τις εντατικές

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, επιτρέψτε μου με την ευκαιρία της σημερινής μέρας να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι η παρουσία μας εδώ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πιστεύω, όμως, ότι έπρεπε η παρουσία μας να είναι μεγαλύτερη.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
9/6/2011 - Οποιαδήποτε πρόταση για τη στήριξη των ανέργων δεν έχει νόημα εάν δεν είναι εφαρμόσιμη

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η πρόταση νόμου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, που συζητούμε σήμερα, αφορά ένα ιδιαίτερα κρίσιμο, κοινωνικό, οικονομικό, αλλά και πολιτικό ζήτημα και μάλιστα εξαιρετικά επίκαιρο, αυτό της ανεργίας και της ραγδαίας αύξησής της.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
11/5/2011 - Αντίθετες με τη συνταγματική αρχή της δημόσιας και δωρεάν παιδείας οι νέες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η εκπαίδευση αποτελεί ένα κρίσιμο παράγοντα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, έτσι ώστε όλοι και όλες χωρίς διακρίσεις να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική και οικονομική τους ένταξη και βεβαίως στην πρόοδο.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
6/4/2011 - Περιορίζονται τα μέσα και οι δυνατότητες της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα αποτελεί, δυστυχώς, ακόμη ένα δείγμα μικροκομματικής λογικής στον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται κάθε πολιτική της παρέμβαση...

Δείτε το σχετικό video
 
περισσότερα  
16/3/2011 - Δεν αντιμετωπιζονται χρόνιες και δομικές αδυναμίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

Κύριε Υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, οι βασικές προβλέψεις του υπό συζήτηση φορολογικού νομοσχεδίου θα πρέπει να αξιολογηθούν με βάση και μόνο το βαθμό που επιχειρούν να θεραπεύσουν χρόνιες δομικές αδυναμίες του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού συστήματος.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
18/1/2011 - Πρόκληση η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα προωθείται σε μία περίοδο που αναζητείται επειγόντως η εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
11/1/2011 - Κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα μιλάμε για ένα καθαρά ευρωπαϊκό ζήτημα με ιδιαίτερα εθνικές, και επιβαρυντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, καθώς η Ελλάδα αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου μεταναστών, κυρίως παρανόμων. Μάλιστα μεταξύ των παρανόμων μεταναστών βρίσκονται πολλές φορές και παιδιά ασυνόδευτα, γυναίκες.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
21/12/2010 - Εκτός στόχων ο Προϋπολογισμός του 2011

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Προϋπολογισμός του επομένου έτους θα πρέπει ασφαλώς να αξιολογηθεί με γνώμονα την κρισιμότητα της περίστασης.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
15/12/2010 - Το νομοσχέδιο αγνοεί επιδεικτικά τις απόψεις των εκπροσώπων του κινηματογράφου

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο ελληνικός κινηματογράφος αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πλέον δυναμικούς εκφραστές του σύγχρονου πολιτισμού. Μάλιστα, αρκετά από τα εξέχοντα έργα των τελευταίων δεκαετιών προήλθαν από δημιουργούς ανεξάρτητους που αναζήτησαν με επιμονή και ρομαντισμό την πραγμάτωση του καλλιτεχνικού τους οράματος.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
7/12/2010 - Ναι στην απλοποίηση των διαδικασιών αλλά χωρίς εκπτώσεις στο συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της δίκαιης δίκης

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, το προκείμενο νομοσχέδιο αποτελεί μία αναγκαία και θετική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία στηρίζουμε επί της αρχής, καθώς μάλιστα οι περισσότερες από τις διατάξεις του ζητήθηκαν από το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future