Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
κοινοβουλευτικός έλεγχος

κοινοβουλευτικός έλεγχος

1/8/2011 - Διακοπή λειτουργίας των εκδοτηρίων του Μουσείου Ακρόπολης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την επικείμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος οι ιδιοκτήτες ταξί προέβησαν μεταξύ άλλων σε καταλήψεις εκδοτηρίων και εισόδων αρχαιολογικών χώρων ανά τη χώρα.

 
περισσότερα  
26/7/2011 - Απόδοση πόρων στο Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού Εθνικού Θεάτρου

Ο Κλάδος Πρόνοιας του Ταμείου Πρόνοιας Προσωπικού Εθνικού Θεάτρου (Τ.Π.Π.Ε.Θ.) έχει ενταχθεί με το άρθρο 104 του Ν.3655/2008 στο Ταμείο Ασφάλισης Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (Τ.Α.Π.Ι.Τ.) ενώ το Τ.Π.Π.Ε.Θ. συνέχισε να λειτουργεί με τον αυτοτελή Κλάδο Υγείας.

 
περισσότερα  
2/6/2011 - Υπολειτουργία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας επανήλθαν στη δημοσιότητα γνωστά προβλήματα λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

 
περισσότερα  
30/5/2011 - Με λουκέτο απειλούνται δεκάδες φορείς παιδικής προστασίας

Κύριε Υπουργέ, η περικοπή των κοινωνικών δαπανών, έχει όπως γνωρίζετε, πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού μας. Οι συνέπειες αυτές από ηθική και κοινωνική άποψη είναι πολύ πιο σοβαρές όταν πρόκειται για παιδιά και μάλιστα για παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα. Ενώ τα παιδιά αυτά αποτελούν, όπως όλοι ξέρουμε, ιδιαίτερα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, παρατηρούμε φαινόμενα εγκατάλειψης των φορέων προστασίας τους.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
23/5/2011 - Καθυστέρηση διορισμού ΑμΕΑ στο Δημόσιο

Προ 2,5 ετών ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με το Ν.2643/98 προκήρυξε μέσω κοινωνικών κριτηρίων τις προβλεπόμενες θέσεις διορισμού στο Δημόσιο για τα άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ) ενώ οι τελικές μοριοδοτήσεις έχουν αναρτηθεί από μηνών στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

 
περισσότερα  
23/5/2011 - Διορισμός Δ.Σ. και Γενικού Δ/ντη Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το άρθρο 49 (παρ. 4) του Ν.3905/2010 ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού όφειλε να συγκροτήσει με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε διάστημα έως και δύο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου στη εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  

 
περισσότερα  
17/5/2011 - Φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής

Στο άρθρο 73 του Ν.3842/2010 προβλέπονται συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής

 
περισσότερα  
10/5/2011 - Λειτουργία Γυμνασίου και Μαθητικής Εστίας Τσεπελόβου

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης για τις συνενώσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Γυμνάσιο Τσεπελόβου στο Νομό Ιωαννίνων καταργείται και συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης σε μία σχολική μονάδα που θα λειτουργεί στη Μεταμόρφωση.

 
περισσότερα  
6/5/2011 - Κατάργηση ειδικών εξεταστικών κέντρων

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Φ.151/46637/Β6/15.4.2011) τα ειδικά εξεταστικά κέντρα για τους υποψήφιους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που συμμετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ Α΄) θα λειτουργήσουν μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 
περισσότερα  
6/5/2011 - Αξιοποίηση πόρων του προγράμματος MEDIA

Το πρόγραμμα MEDIA έχει διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future