Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
κοινοβουλευτικός έλεγχος

κοινοβουλευτικός έλεγχος

11/10/2011 - Στέγαση υπηρεσιών του ΥΠΠΟΤ

Οι Κεντρικές και Περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ στεγάζονται σε μια πληθώρα διαφορετικών κτιρίων, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των υπαλλήλων και του κοινού αλλά και την απαίτηση αυξημένων δαπανών για ενοίκια και συντήρηση.

 
περισσότερα  
11/10/2011 - Προβλήματα λειτουργίας του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων

Συμπτώματα εγκατάλειψης εμφανίζει τους τελευταίους μήνες το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) του ΥΠΠΟΤ.

 
περισσότερα  
4/10/2011 - Καθυστέρηση υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικού του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης η απορρόφηση πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό» (ΕΠΑΝΑΔ) εμφανίζει εξαιρετικά χαμηλή αύξησηεμφανίζοντας μάλιστα απόκλιση κατά 45,23% από τους στόχους του Μνημονίου για το πρώτο εξάμηνο του 2011.

 
περισσότερα  
30/9/2011 - Εξαίρεση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Αρ. Πρωτ. ΕΓ ΕΚΟ 1597/12-9/2011) ζητείται από δεκάδες φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες να προβούν σε κατ’ αρχήν αποτίμηση του πλεονάζοντος προσωπικού τους.

 
περισσότερα  
30/9/2011 - Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και συγγενών τους Α’ βαθμού από τις μειώσεις κυρίων και επικουρικών συντάξεων

Η οικονομική ύφεση και η συνακόλουθη περικοπή προνοιακών επιδομάτων και υπηρεσιών σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις και τη μείωση των εισοδημάτων πλήττει ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία ως μια από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 
περισσότερα  
30/9/2011 - Εξαίρεση των νεφροπαθών τελικού σταδίου και άλλων κατηγοριών με ποσοστό αναπηρίας >80% από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το ενιαίο τέλος ακινήτου

Οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου είναι μια από τις βαρύτερες κατηγορίες αναπηρίας βάσει ιατρικών δεδομένων αλλά των επίπονων συνθηκών καθημερινής διαβίωσης.

 
περισσότερα  
4/8/2011 - Αξιοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων

Με απόφαση του πρώην Προέδρου της Βουλής κου Δ. Σιούφα η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα τόσο από τη διάσκεψη των Προέδρων όσο από την Ολομέλεια της Βουλής (ΡΙΔ' Συνεδρίαση, 1η Απριλίου 2009) αποφασίστηκε η συμβολή των μελών του Κοινοβουλίου στην αντιμετώπιση της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής κρίσης και των επιπτώσεών της.

 
περισσότερα  
4/8/2011 - Επανέναρξη στεγαστικών προγραμμάτων του ΟΕΚ

Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας έχει προβεί από τον περασμένο Ιούλιο σε αναστολή των προγραμμάτων χορήγησης δανείων (στεγαστικών και επισκευαστικών) σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας επικαλούμενος με σχετική ανακοίνωση τη δυσχερή οικονομική του κατάσταση

 
περισσότερα  
3/8/2011 - Προβλήματα λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Επανερχόμενη σε ερώτησή μου για το ίδιο θέμα (2/6/2011) και δεδομένου ότι δεν υπήρξε απάντηση επισημαίνω ότι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο φαίνεται να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα

 
περισσότερα  
3/8/2011 - Φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής

Σύμφωνα δε με τη γραπτή απάντηση του συναρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών (27/5/2011), προσχέδιο της προβλεπόμενης ΚΥΑ έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία και έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προς συνυπογραφή.

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future